- Otrzymane podziękowania: 3
Nadzwyczajne Wieczory w Piwnicy Pod Baranami
- Albin
- Autor
- Wylogowany
- Administrator
Less
Więcej
11 lata 9 miesiąc temu #7612
przez Albin
teksty songów: Elżbieta Kuryło
muzyka: Andrzej Zarycki
muzycy: Michał Półtorak - skrzypce, Paweł Pierzchała - piano
Gdzie jest mój Homel? to monodram aktorsko-wokalny, stworzony w oparciu o książkę Erenburga pt. Burzliwe życie Lejzorka Rojtszwańca. Jest to opowieść "krawca mężczyźnianego" z Homla, którego porwał w szeroki świat wiatr historii, a zarazem opowieść o człowieku broniącym swej godności humorem, filozoficznym stosunkiem do życia i pamięcią o tradycji i kulturze swego narodu. Spektakl pełen jest muzyki i żydowskiego humoru, poezji i mądrości, sowizdrzalskiej przekory i szczypty zadumy. fragment...
TADEUSZ KWINTA – aktor, reżyser, autor scenariuszy telewizyjnych, utworów scenicznych i wierszyków dla dzieci. Występował w teatrach krakowskich i warszawskich. Przez lata związany m.in. z Piwnicą pod Baranami, Teatrem Cricot 2, Kabaretem Olgi Lipińskiej, oraz innymi kabaretami. Laureat wielu nagród (m.in.: Złoty Ekran, Srebrny Światowid).
piwnicapodbaranami.pl/
.
.
Zapraszam na profil prywatny:
klubpodroznikow.com/tatromaniak-autor?showall=1
.
.
.
Nadzwyczajne Wieczory w Piwnicy Pod Baranami was created by Albin
Z cyklu: Nadzwyczajne Wieczory w Piwnicy Pod Baranami
Gdzie jest mój Homel?
przypowieści i songi Lejzorka Rojtszwańca
według Ilii Erenburga
1 lutego 2013 - godz. 19.00
scenariusz, reżyseria i wykonanie:
Tadeusz Kwinta
Gdzie jest mój Homel?
przypowieści i songi Lejzorka Rojtszwańca
według Ilii Erenburga
1 lutego 2013 - godz. 19.00
scenariusz, reżyseria i wykonanie:
Tadeusz Kwinta
teksty songów: Elżbieta Kuryło
muzyka: Andrzej Zarycki
muzycy: Michał Półtorak - skrzypce, Paweł Pierzchała - piano
Gdzie jest mój Homel? to monodram aktorsko-wokalny, stworzony w oparciu o książkę Erenburga pt. Burzliwe życie Lejzorka Rojtszwańca. Jest to opowieść "krawca mężczyźnianego" z Homla, którego porwał w szeroki świat wiatr historii, a zarazem opowieść o człowieku broniącym swej godności humorem, filozoficznym stosunkiem do życia i pamięcią o tradycji i kulturze swego narodu. Spektakl pełen jest muzyki i żydowskiego humoru, poezji i mądrości, sowizdrzalskiej przekory i szczypty zadumy. fragment...
TADEUSZ KWINTA – aktor, reżyser, autor scenariuszy telewizyjnych, utworów scenicznych i wierszyków dla dzieci. Występował w teatrach krakowskich i warszawskich. Przez lata związany m.in. z Piwnicą pod Baranami, Teatrem Cricot 2, Kabaretem Olgi Lipińskiej, oraz innymi kabaretami. Laureat wielu nagród (m.in.: Złoty Ekran, Srebrny Światowid).
piwnicapodbaranami.pl/
.
.
Zapraszam na profil prywatny:
klubpodroznikow.com/tatromaniak-autor?showall=1
.
.
.
Please Logowanie or Zarejestruj się to join the conversation.
Czas generowania strony: 0.376 s.