Świat grzybów

  • Gość
  • Gość
13 lata 6 miesiąc temu #2981 przez
Replied by on topic Odpowiedź:Świat grzybów
Np takie śliskie "ucho bzomwe" to używane w kuchni chińskiej grzyby mum.
Wolę marynowane pieczarki, a że do grzybka trzeba zapitkę sugeruję kielonek smirnoffa.

Please Logowanie or Zarejestruj się to join the conversation.

Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #2980 przez zkarola
Replied by zkarola on topic Odpowiedź:Świat grzybów
hmm...śliski temat z tymi grzybami, ja pozostanę przy tych jadalnych;)

... w tamtym roku w Olsztynie jakiś mężczyzna na targu, próbował wmawiać klientom, że huba jest grzybem jadalnym ;D

Please Logowanie or Zarejestruj się to join the conversation.

  • Gość
  • Gość
13 lata 6 miesiąc temu #2977 przez
Replied by on topic Odpowiedź:Świat grzybów
Ok, tych nie zbieramy. Czekamy zatem na sezon na duszone rydzyki...

Please Logowanie or Zarejestruj się to join the conversation.

  • Gość
  • Gość
13 lata 6 miesiąc temu #2976 przez
Replied by on topic Odpowiedź:Świat grzybów
Ja bym takich nie zbierał!
Wygląda na mocno trujący - szczególnie ta kryza wokół trzonu...

Please Logowanie or Zarejestruj się to join the conversation.

  • Gość
  • Gość
13 lata 6 miesiąc temu #2975 przez
Replied by on topic Odpowiedź:Świat grzybów
To mój ulubiony:
Załączniki:

Please Logowanie or Zarejestruj się to join the conversation.

Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #2972 przez zkarola
Replied by zkarola on topic Odpowiedź:Świat grzybów
polecam na grzyby i nie tylko Puszczę Niepołomicką, nieraz pełny kosz grzybów tam znalazłam (jadalnych:), a przy odrobinie szczęścia można zobaczyć żubry (choć przez ogrodzenie)

Please Logowanie or Zarejestruj się to join the conversation.

Czas generowania strony: 0.347 s.

Administratorem Twoich danych osobowych jest Fundacja Klubu Podróżników Śródziemie Aleja Podróżników KRS: 0000556344 na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b RODO. Skontaktować się z nami możesz mailowo [email protected]

Jeżeli chcesz wykorzystać materiały naszego autorstwa zamieszone na portalu skontaktuj się z nami: [email protected]