Pożar zniszczył gotycki zamek Krasna Horka

Więcej
12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #5086 przez Albin
Iniciatíva na obnovu Hradu Krásna Hôrka po požiare dňa 10.3. 2012
Dátum: 11.03.2012 Zdroj: www.linaje.sk

Vážené priateľky, priatelia, ľudia dobrej vôle !

V súvislosti s katastrofou požiaru, ktorá postihla Hrad Krásna Hôrka v Krásnohorskom Podhradí dnes 10.3.2012 - Nadácia LINAJE sa v rámci svojho verejnoprospešného posolstva rozhodla k iniciatíve vydať výzvu na budúce rekonštrukčné a obnovovacie práce Hradu.
Táto katastrofa sa nás - zakladateľov nadácie - bytostne dotýka: niektorí z nás tam prežili svoje detstvo, niektorí strávili krásne rodinné chvíle pod hradbami, hrali ochotnícke divadlo koncom osemdesiatych rokov alebo len prežili nezabudnuteľné momenty života v kruhu priateľov i blízkych. Dnešná informácia o pravdepodobnej ľudskej nezodpovednosti, materiálnych škodách nás hlboko zasiahla.

O to viac, že ide o gotický skvost, ktorý bol len prednedávnom zrekonštruovaný a otvorený širokej verejnosti, a ktorý stáročia odolával nájazdom cudzích vojsk a prežil aj svetové vojny.

Súcitime so všetkými, ktorí majú zážitky, krásne chvíle, ktoré Hrad Krásna Hôrka svojou majestátnosťou odjakživa poskytovala. Veríme, že sa nám spolu podarí zachovať a obnoviť túto historickú - kultúrnu pamiatku, jedného z najkrajších hradov v strednej a východnej Európe.

Ak chcete pomôcť zapojte sa do našej iniciatívy a pošlite svoju pomoc kultúrnemu dedičstvu.
Následným krokom bude vyhlásenie verejnej zbierky na obnovu a rekonšrukciu Hradu Krásna Hôrka, ktorú budeme sa snažiť zaistiť v nasledujúcich dňoch.

O tomto aj o následnom dianí si Vás dovolíme čo najskôr informovať !
Verím, že sa nám podarí vrátiť Hradu Krásna Hôrka tú kvalitu a podobu, ktorá stáročia poskytuje nielen historickú zastávku v čase, ale oddych, relax.

Pošlite to ďalej !

Mgr. Štefan Pogány, M.A.
Predseda Správnej rady a správca Nadácie LINAJE

www.hradkrasnahorka.sk/

.
.
.
.

.

Zapraszam na profil prywatny:
klubpodroznikow.com/tatromaniak-autor?showall=1
.
.
.
Załączniki:
Ostatnia12 lata 1 miesiąc temu edycja: Albin od.

Proszę Logowanie lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
12 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #5085 przez zkarola
Katastrofalny pożar zniszczył jedną z najcenniejszych pamiątek kulturowych Słowacji - gotycki zamek Krasna Horka położony w odległości 8 kilometrów od Rożniawy na południu kraju.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114873...amkow_Slowacji_.html
Krasna Horka, fot. AFP
Ostatnia11 lata 9 miesiąc temu edycja: zkarola od.

Proszę Logowanie lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Czas generowania strony: 0.502 s.

Administratorem Twoich danych osobowych jest Fundacja Klubu Podróżników Śródziemie Aleja Podróżników KRS: 0000556344 na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b RODO. Skontaktować się z nami możesz mailowo alejapodroznikow@gmail.com

Jeżeli chcesz wykorzystać materiały naszego autorstwa zamieszone na portalu skontaktuj się z nami: alejapodroznikow@gmail.com