- Otrzymane podziękowania: 3
Podziemia Zamku Książ ciągle zamurowane
- Albin
- Autor
- Wylogowany
- Administrator
Less
Więcej
11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #9562
przez Albin
.
Zapraszam na profil prywatny:
klubpodroznikow.com/tatromaniak-autor?showall=1
.
.
.
Podziemia Zamku Książ ciągle zamurowane was created by Albin
Będąc po raz kolejny na Zamku Książ, tym razem pokręciłem się po okolicy.
Odwiedziłem leżące zaledwie kilkaset metrów obok ruiny Starego Zamku Książ www.klubpodroznikow.com/relacje/polska-z...ace/1347-stary-ksiaz
Wracając z ruin zszedłem do doliny Pełcznicy by okrążyć wzgórze zamku Książ.
Po drugiej stronie Pełcznicy, schowane wśród drzew widnieje takie wejście oczywiście zamurowane. Jest to mniej więcej na wysokości zamkowych ogrodów tarasowych znajdujących się kilkadziesiąt merów wyżej.
Idąc dalej wzdłuż rzeczki, dochodzi się do wiekowego Cisu Bolko skąd wiedzie ścieżka (niebieski szlak) na tyły Zamku Książ .
.
Tutaj także widnieje zamurowane wejście w głąb wzgórza.
Do czego służyły oba obiekty ? Dlaczego są zamurowane? Czy są inne wejścia ukryte w gęstwinie lasu ? Dlaczego nie są eksplorowane i udostępnione ?
Ktoś z Was zna sensowne odpowiedzi na pytania ?
Domysłów jest wiele ale chodzi o konkrety.
. . . .
Odwiedziłem leżące zaledwie kilkaset metrów obok ruiny Starego Zamku Książ www.klubpodroznikow.com/relacje/polska-z...ace/1347-stary-ksiaz
Wracając z ruin zszedłem do doliny Pełcznicy by okrążyć wzgórze zamku Książ.
Po drugiej stronie Pełcznicy, schowane wśród drzew widnieje takie wejście oczywiście zamurowane. Jest to mniej więcej na wysokości zamkowych ogrodów tarasowych znajdujących się kilkadziesiąt merów wyżej.
Idąc dalej wzdłuż rzeczki, dochodzi się do wiekowego Cisu Bolko skąd wiedzie ścieżka (niebieski szlak) na tyły Zamku Książ .
.
Tutaj także widnieje zamurowane wejście w głąb wzgórza.
Do czego służyły oba obiekty ? Dlaczego są zamurowane? Czy są inne wejścia ukryte w gęstwinie lasu ? Dlaczego nie są eksplorowane i udostępnione ?
Ktoś z Was zna sensowne odpowiedzi na pytania ?
Domysłów jest wiele ale chodzi o konkrety.
. . . .
.
Zapraszam na profil prywatny:
klubpodroznikow.com/tatromaniak-autor?showall=1
.
.
.
Ostatnia11 lata 2 tygodni temu edycja: Albin od.
Please Logowanie or Zarejestruj się to join the conversation.
Czas generowania strony: 0.311 s.