Jamajka

Więcej
10 lata 5 miesiąc temu #11037 przez Cafe Kontynenty
Jamajka was created by Cafe Kontynenty
W środę 18 czerwca o godzinie 19.00 w Kontynenty Trattoria&Cafe (ul. Bochenka 16a) Beata Pawłusiewicz opowie o swoich przeżyciach i wspomnieniach z Jamajki. Wszystkim prawie Jamajka kojarzy się ze słońcem, morzem, wspaniałymi, piaszczystymi plażami i bujną zielenią, ale oprócz tych “cudów natury” są także góry — równie piękne i czasami zadziwiające. “…Dzień w Treasure Beach zaczynałam i kończyłam na plaży. To był taki mój kawałeczek raju na ziemi. O wschodzie słońca szłam pobiegać i popływać w oceanie. Obserwowałam jak ciepłe słońce wstaje zza okolicznych wzgórz i rozświetla promieniami najpierw palmy na horyzoncie, chmury jeśli były na nie¬bie, a na końcu pia¬sek na plaży. Woda była bajecznie ciepła i można było o poranku zanurzyć się w ciepłych falach, powalczyć z nimi troszkę i pobiec wzdłuż pięknej, pustej i szerokiej plaży. To było moje specjalne życzenie, chciałam zdobyć szczyt Gór Błękitnych o wschodzie słońca. Niby nie taki wyczyn, bo góra ma ok 2200 m n.p.m., ale… no właśnie… tę górę zdobywa się niebanalnie, a przynajmniej ja zdobywałam ją absolutnie nietuzinkowo. Moje serce zostało chwycone przez Jamajkę. Wiem na pewno, że wrócę tam i będę tam wracać nie raz. Bo jak mówi Tomek: Jamajka uzależnia Klimat, ludzie, atmosfera, słońce, muzyka, luz, radość, ciepło, uśmiech, życzliwość ludzi, czas płynący wolniej, plaża i przyroda, która zachwyca i rzuca na kolana… taka jest ta wyspa lasów i wody — Jamajka.…” Beata Pawłusiewicz Myślę, że tych kilka zdań doda wiary w to, że marzenia się spełniają i czasami wystarczy bardzo chcieć, aby przenieść się do “raju na ziemi”
Załączniki:

Please Logowanie or Zarejestruj się to join the conversation.

Czas generowania strony: 0.348 s.

Administratorem Twoich danych osobowych jest Fundacja Klubu Podróżników Śródziemie Aleja Podróżników KRS: 0000556344 na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b RODO. Skontaktować się z nami możesz mailowo [email protected]

Jeżeli chcesz wykorzystać materiały naszego autorstwa zamieszone na portalu skontaktuj się z nami: [email protected]