- Otrzymane podziękowania: 0
Jubileuszowy Zlot 100-lecia Powstania Harcerstwa
- Gość
14 lata 3 miesiąc temu #1651
przez
Replied by on topic Odpowiedź:Jubileuszowy Zlot 100-lecia Powstania Harcerstwa
Nie jest to akurat zdanie typowo polskie. Zamieszczam poniżej fragnment felietonu prof Ludwika Stommy. Jako profesorowi Sorbony (etnologia) przysługuje Stommie - zgodnie ze średniowiecznym prawem salickim - atrybut nieomylności. A kto się nie zgadza - niech zwróci oczy ku niebu i westchnie: Sorbona i Gonera!
Please Logowanie or Zarejestruj się to join the conversation.
- Kominiarz
- Wylogowany
- Złoty forowicz
Less
Więcej
14 lata 3 miesiąc temu #1645
przez Kominiarz
Replied by Kominiarz on topic Odpowiedź:Jubileuszowy Zlot 100-lecia Powstania Harcerstwa
mam nadzieję że koledzy cały jad już wylali na pisaniu o harcerzach...zgadzam się że organizacyjnie to jest kiszka i że ZHP mogło to wszystko lepiej przygotować ale jakoś nie widzę nigdzie w Twoich adminie wpisach jakichś pozytywów - o fajnych i ciekawych elementach programu całego Zlotu, informacji o skautach którzy zjechali z całej Europy...
Najlepiej, jak się czegoś nie rozumie lub nie popiera - to skrytykować i wylać przysłowiowe wiadro pomyj, takie to przecież typowo polskie....
Miłego dnia Wam życzę i przydałaby się Wam musztra z prawdziwego zdarzenia. Czuwaj! :laugh:
Najlepiej, jak się czegoś nie rozumie lub nie popiera - to skrytykować i wylać przysłowiowe wiadro pomyj, takie to przecież typowo polskie....
Miłego dnia Wam życzę i przydałaby się Wam musztra z prawdziwego zdarzenia. Czuwaj! :laugh:
- Albin
- Autor
- Wylogowany
- Administrator
Less
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 3
14 lata 3 miesiąc temu - 14 lata 3 miesiąc temu #1638
przez Albin
.
Zapraszam na profil prywatny:
klubpodroznikow.com/tatromaniak-autor?showall=1
.
.
.
Replied by Albin on topic Odpowiedź:Jubileuszowy Zlot 100-lecia Powstania Harcerstwa
Wiele lat temu także byłem takim zapaleńcem z ideami ale mam nadzieję że nie byliśmy bandą oszołomów jakich zastałem dzisiaj w głównym namiocie wejściowym z przewodnikami, informacją i całą masą niby pomocnych kolorowo przebranych ludzików...
niby, bo widząc kilka osób "z zewnątrz" pytających o to czy można zakupić jakieś przedmioty związane ze zlotem - koszulki czy smycze, nikt nie był w stanie odpowiedzieć na tak proste pytanie w głównym namiocie organizatorów zlotu. Ja także nie otrzymałem odpowiedzi na błahe pytania bo każda pytana osoba z wielkimi oczami odsyłała do kogoś "Tam dalej" .
Impreza na publicznym (miejskim) terenie obwieszona banerami jak na stadionie piłkarskim a mimo to za wejście harcerze kasują po 15 pln.
Błonia będą musiały długo dochodzić do dawnej formy murawy bo obecnie jest klepisko a to dopiero początek zlotu a zapewne rekultywacja będzie z kasy miejskiej czyli z podatków Krakowian ...
Zamierzenia imprezy jak najbardziej szczytne ale organizacyjnie tragedia...
.
.
.
.
.
.
.
. sprawności cała masa ...
.
.
.
niby, bo widząc kilka osób "z zewnątrz" pytających o to czy można zakupić jakieś przedmioty związane ze zlotem - koszulki czy smycze, nikt nie był w stanie odpowiedzieć na tak proste pytanie w głównym namiocie organizatorów zlotu. Ja także nie otrzymałem odpowiedzi na błahe pytania bo każda pytana osoba z wielkimi oczami odsyłała do kogoś "Tam dalej" .
Impreza na publicznym (miejskim) terenie obwieszona banerami jak na stadionie piłkarskim a mimo to za wejście harcerze kasują po 15 pln.
Błonia będą musiały długo dochodzić do dawnej formy murawy bo obecnie jest klepisko a to dopiero początek zlotu a zapewne rekultywacja będzie z kasy miejskiej czyli z podatków Krakowian ...
Zamierzenia imprezy jak najbardziej szczytne ale organizacyjnie tragedia...
.
.
.
.
.
.
.
. sprawności cała masa ...
.
.
.
.
.
.
.
Ostatnia14 lata 3 miesiąc temu edycja: Albin od.
- Gość
14 lata 3 miesiąc temu #1636
przez
Co to jest harcerz?
Harcerz jest to dziecko, przebrane za idiotę, pod opieką idioty, przebranego za dziecko.
Harcerz jest to dziecko, przebrane za idiotę, pod opieką idioty, przebranego za dziecko.
- Albin
- Autor
- Wylogowany
- Administrator
Less
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 3
14 lata 3 miesiąc temu - 14 lata 3 miesiąc temu #1632
przez Albin
.
.
.
.
Replied by Albin on topic Odpowiedź:Jubileuszowy Zlot 100-lecia Powstania Harcerstwa
Wczoraj ulewa i burza ostudziły harce młodzieży na Błoniach przed dzisiejszą imprezą na Krakowskim Rynku z udziałem Prezydenta Krakowa Jacka Majchrowskiego i Premiera Polski Donalda Tuska. Obserwując dzisiejszą uroczystość jednak nie sposób mieć co do tego całkowitą pewność bo zaledwie kilkanaście minut po rozpoczęciu uroczystości na płycie rynku, wielu nastolatków i nastolatek było wyprowadzanych z tłumu przez kolegów na bok dla "poprawy samopoczucia". Nie był to moment ostro palącego słońca i dzikich tłumów ... no ale cóż, młodość ma swoje prawa :woohoo:
Dzisiejszy wieczór daje większe możliwości dobrej zabawy na Błoniach wśród tysięcy namiotów bo deszcz przeszedł bokiem :laugh:
a tak było na rynku
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Dzisiejszy wieczór daje większe możliwości dobrej zabawy na Błoniach wśród tysięcy namiotów bo deszcz przeszedł bokiem :laugh:
a tak było na rynku
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Ostatnia14 lata 3 miesiąc temu edycja: Albin od.
- Gość
14 lata 3 miesiąc temu #1624
przez
Ani chybi przybył do Krakowa jakiś ważny Afroafrykanin
Zgodnie ze słowami Jana Brzechwy:
www.wiersze.annet.pl/w,,8715
(strofa trzecia)
Zgodnie ze słowami Jana Brzechwy:
www.wiersze.annet.pl/w,,8715
(strofa trzecia)
Czas generowania strony: 0.475 s.