- Otrzymane podziękowania: 3
Dni Myślenic i POSZUKIWANIE SKARBU INKÓW
- Gość
13 lata 3 miesiąc temu #3442
przez
Replied by on topic Odpowiedź:Dni Myślenic i POSZUKIWANIE SKARBU INKÓW
Niedzica, Tropsztyn, a teraz jeszcze Myślenice?
Coraz więcej Inków w Polsce.
Ale impreza ciekawa i zastanawiam się czy się na nią nie wybiorę.
Zresztą główna nagroda (nie - nawet na nią nie liczę) rozpala wyobraźnię.
Coraz więcej Inków w Polsce.
Ale impreza ciekawa i zastanawiam się czy się na nią nie wybiorę.
Zresztą główna nagroda (nie - nawet na nią nie liczę) rozpala wyobraźnię.
Please Logowanie or Zarejestruj się to join the conversation.
- Albin
- Autor
- Wylogowany
- Administrator
Less
Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #3441
przez Albin
.
Zapraszam na profil prywatny:
klubpodroznikow.com/tatromaniak-autor?showall=1
.
.
.
Dni Myślenic i POSZUKIWANIE SKARBU INKÓW was created by Albin
Mało kto wie, że w Myślenicach (województwo małopolskie) po dziś dzień mieszka jeden z potomków tajemniczego ludu Inków…Czy to prawda? Absolutnie tak! Dowodzą temu badania etymologiczne nazwiska jednej z rodowych rodzin Myślenic. Jak niesie wieść gminna w Myślenicach ukryto też legendarny skarb, którego tajemnicy strzeże owa rodzina. Badacze spierają się jednak, czy skarb leży na dnie jeziora Tititaca – o czym mogą świadczyć tro...py z położonego niedaleko Zamku nad Zalewem Czorsztyńskim, czy jest ukryty właśnie w Myślenicach. Jak można się o tym przekonać? Wyruszając na wielkie poszukiwanie skarbów Inków w Myślenicach.
Urząd Miasta i Gminy Myślenice zaprasza serdecznie wszystkich poszukiwaczy przygód i skarbów do udziału w grze miejskiej pod hasłem „Poszukiwania skarbu Inków w Myślenicach”. To niezwykła okazja do poznania Myślenic, a przede wszystkim do zgarnięcia cennego skarbu. Warto poświęcić sobotnie popołudnie i samodzielnie, rodzinnie lub z grupą przyjaciół wyruszyć w teren z mapą, podpowiedziami i oddać się poszukiwaniom.
O skarbie wiadomo niewiele. Jedno jest jednak pewne: to coś cennego i wyjątkowego. Jego posiadacz z całą pewnością do końca życia będzie czuł się wyróżniony. „Poszukiwanie skarbu to zabawa, jednak związek Myślenic z Inkami jest bezsprzeczny. Sam kiedyś badałem tę sprawę i doszedłem do bardzo, bardzo interesujących wniosków. To co odkryłem przerosło moje wszelkie oczekiwania” – komentuje Marek Stoszek, pasjonat historii i ekspert gry miejskiej w Myślenicach.
Poszukiwanie skarbów rozpocznie się w sobotę 30 lipca 2011 roku w ramach Dni Myślenic. Zbiórka wszystkich poszukiwaczy - w samo południe na Rynku w Myślenicach, kiedy słońce góruje najwyżej i będzie stanowić pierwszą wskazówkę, która poprowadzi odkrywców. Każdy otrzyma historyczną mapę wraz z zestawem podpowiedzi. Wędrując zgodnie ze wskazanym tropem uczestnicy gry będą zbierać zagadki i informacje, które poprowadzą ich dalej. Najlepsi dotrą do tajemniczego skarbu Inków.
Oficjalne przekazanie fantów dla najlepszych odkrywców odbędzie się tego samego dnia o godzinie 19.00 przed koncertem zespołu Dżem na głównej scenie Dni Myślenic. Więcej informacji o akcji już wkrótce na www.myslenice.pl
Poszukiwacze otrzymają prowiant od LAJKONIKA
START: 30 LIPCA RYNEK godz. 12.00
www.myslenice.pl/mieszkaniec/
Urząd Miasta i Gminy Myślenice zaprasza serdecznie wszystkich poszukiwaczy przygód i skarbów do udziału w grze miejskiej pod hasłem „Poszukiwania skarbu Inków w Myślenicach”. To niezwykła okazja do poznania Myślenic, a przede wszystkim do zgarnięcia cennego skarbu. Warto poświęcić sobotnie popołudnie i samodzielnie, rodzinnie lub z grupą przyjaciół wyruszyć w teren z mapą, podpowiedziami i oddać się poszukiwaniom.
O skarbie wiadomo niewiele. Jedno jest jednak pewne: to coś cennego i wyjątkowego. Jego posiadacz z całą pewnością do końca życia będzie czuł się wyróżniony. „Poszukiwanie skarbu to zabawa, jednak związek Myślenic z Inkami jest bezsprzeczny. Sam kiedyś badałem tę sprawę i doszedłem do bardzo, bardzo interesujących wniosków. To co odkryłem przerosło moje wszelkie oczekiwania” – komentuje Marek Stoszek, pasjonat historii i ekspert gry miejskiej w Myślenicach.
Poszukiwanie skarbów rozpocznie się w sobotę 30 lipca 2011 roku w ramach Dni Myślenic. Zbiórka wszystkich poszukiwaczy - w samo południe na Rynku w Myślenicach, kiedy słońce góruje najwyżej i będzie stanowić pierwszą wskazówkę, która poprowadzi odkrywców. Każdy otrzyma historyczną mapę wraz z zestawem podpowiedzi. Wędrując zgodnie ze wskazanym tropem uczestnicy gry będą zbierać zagadki i informacje, które poprowadzą ich dalej. Najlepsi dotrą do tajemniczego skarbu Inków.
Oficjalne przekazanie fantów dla najlepszych odkrywców odbędzie się tego samego dnia o godzinie 19.00 przed koncertem zespołu Dżem na głównej scenie Dni Myślenic. Więcej informacji o akcji już wkrótce na www.myslenice.pl
Poszukiwacze otrzymają prowiant od LAJKONIKA
START: 30 LIPCA RYNEK godz. 12.00
www.myslenice.pl/mieszkaniec/
.
Zapraszam na profil prywatny:
klubpodroznikow.com/tatromaniak-autor?showall=1
.
.
.
Please Logowanie or Zarejestruj się to join the conversation.
Czas generowania strony: 0.336 s.