- Otrzymane podziękowania: 0
spotkanie z podróżnikiem
- BALKANDRIVER
- Wylogowany
- Złoty forowicz
Less
Więcej
12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #5116
przez BALKANDRIVER
"Podróże są zabójcze - dla uprzedzeń, fanatyzmu i ciasnoty umysłowej."- Mark Twain
Replied by BALKANDRIVER on topic Odpowiedź:spotkanie z podróżnikiem
A co to za podchody?
www.odyssei.com/forum/index.php?showtopi...2&st=80entry998962
Nie można wprost zaprosić?
A może byśmy się w ogóle przywitali ... na obu forach?
Dziwaczne obyczaje, a może coś przeoczyłem?
BALKANDRIVER
www.odyssei.com/forum/index.php?showtopi...2&st=80entry998962
Nie można wprost zaprosić?
A może byśmy się w ogóle przywitali ... na obu forach?
Dziwaczne obyczaje, a może coś przeoczyłem?
BALKANDRIVER
"Podróże są zabójcze - dla uprzedzeń, fanatyzmu i ciasnoty umysłowej."- Mark Twain
Ostatnia12 lata 8 miesiąc temu edycja: BALKANDRIVER od.
Please Logowanie or Zarejestruj się to join the conversation.
- czerwony_zuraw
- Autor
- Wylogowany
- Świeżak
Less
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #5098
przez czerwony_zuraw
spotkanie z podróżnikiem was created by czerwony_zuraw
Morskie podróże żaglowcem S/Y "Fryderyk Chopin" – pod takim hasłem 16 marca br. o godzinie 18.00, w Krośnie przy ul. Piłsudskiego 1 (w biurze Grupy Why Not TRAVEL) odbędzie się spotkanie z Tomaszem Nowotarskim - krośnianinem, absolwentem wydziału Turystyki Akademii Wychowania Fizycznego w Krakowie, podróżnikiem, uczestnikiem rejsów dalekomorskich żaglowcem S/Y "Fryderyk Chopin", publicystą i autorem opracowań redakcyjnych.
Podczas spotkania Tomasz Nowotarski opowie o swoich doświadczeniach w czasie żeglugi morskiej oraz prezentację multimedialną z tej podróży. Podróżnik przepłynął w sumie kilkadziesiąt tysięcy mil morskich: Morze Bałtyckie, Morze Północne, Kanał La Manche, Morze Irlandzkie, Irlandię, Szkocję, Portugalię, Hiszpanię, Wyspy Kanaryjskie, północno-zachodnie wybrzeża Afryki, Ocean Atlantycki, Karaiby, akwen "Trójkąta Bermudzkiego", Wyspy Bermudzkie, Amerykę Północną i Wyspy Azorskie. Żaglował statkiem S/Y "Fryderyk Chopin" razem z załogą oraz brał udział w projekcie "Szkoła pod żaglami", czyli pływał razem z młodzieżą żeglującą, która jednocześnie uczyła się regularnie na pokładzie.
"Pełniłem na pokładzie wiele funkcji: byłem członkiem wachty, piekłem chleb, byłem pomocnikiem bosmana i żaglomistrza, stewardem, prowadziłem gimnastykę z młodzieżą, muzykowałem, byłem także ochmistrzem... Statek zacząłem budować w 1991 roku, a pływałem w roku 1992 i 1993. Było to w sumie kilkadziesiąt tysięcy mil morskich" – opowiada podróżnik Tomasz Nowotarski.
Po powrocie z podróży napisał i opublikował książkę pt. „Upragniony Port”, która jest zarazem albumem morskim, zawierającym zdjęcia oraz wrażenia i doświadczenia autora.
Podczas spotkania żeglarz opowie nie tylko o urokach, ale również o zagrożeniach wynikających z podróży dalekomorskich, podzieli się również informacjami, jak można dostać się na pokład żaglowca.
Serdecznie zapraszamy na spotkanie 16 marca br. o godzinie 18.00, w Krośnie przy ul. Piłsudskiego 1 (biuro Grupy Why Not TRAVEL).
Ilość miejsc ograniczona !
www.whynotholidays.pl/pl/o-nas/aktu...rosnie,d56.html
Podczas spotkania Tomasz Nowotarski opowie o swoich doświadczeniach w czasie żeglugi morskiej oraz prezentację multimedialną z tej podróży. Podróżnik przepłynął w sumie kilkadziesiąt tysięcy mil morskich: Morze Bałtyckie, Morze Północne, Kanał La Manche, Morze Irlandzkie, Irlandię, Szkocję, Portugalię, Hiszpanię, Wyspy Kanaryjskie, północno-zachodnie wybrzeża Afryki, Ocean Atlantycki, Karaiby, akwen "Trójkąta Bermudzkiego", Wyspy Bermudzkie, Amerykę Północną i Wyspy Azorskie. Żaglował statkiem S/Y "Fryderyk Chopin" razem z załogą oraz brał udział w projekcie "Szkoła pod żaglami", czyli pływał razem z młodzieżą żeglującą, która jednocześnie uczyła się regularnie na pokładzie.
"Pełniłem na pokładzie wiele funkcji: byłem członkiem wachty, piekłem chleb, byłem pomocnikiem bosmana i żaglomistrza, stewardem, prowadziłem gimnastykę z młodzieżą, muzykowałem, byłem także ochmistrzem... Statek zacząłem budować w 1991 roku, a pływałem w roku 1992 i 1993. Było to w sumie kilkadziesiąt tysięcy mil morskich" – opowiada podróżnik Tomasz Nowotarski.
Po powrocie z podróży napisał i opublikował książkę pt. „Upragniony Port”, która jest zarazem albumem morskim, zawierającym zdjęcia oraz wrażenia i doświadczenia autora.
Podczas spotkania żeglarz opowie nie tylko o urokach, ale również o zagrożeniach wynikających z podróży dalekomorskich, podzieli się również informacjami, jak można dostać się na pokład żaglowca.
Serdecznie zapraszamy na spotkanie 16 marca br. o godzinie 18.00, w Krośnie przy ul. Piłsudskiego 1 (biuro Grupy Why Not TRAVEL).
Ilość miejsc ograniczona !
www.whynotholidays.pl/pl/o-nas/aktu...rosnie,d56.html
Ostatnia12 lata 8 miesiąc temu edycja: czerwony_zuraw od.
Please Logowanie or Zarejestruj się to join the conversation.
Czas generowania strony: 0.324 s.