- Otrzymane podziękowania: 0
Bomba ekologiczna na zyczenie!
- EdDal
- Autor
- Wylogowany
- Świeżak
Less
Więcej
14 lata 6 miesiąc temu #1023
przez EdDal
Bomba ekologiczna na zyczenie! was created by EdDal
Postanowiono, że w naszym kraju zostanie przeprowadzony eksperyment tłoczenia CO2 pod ziemię. BEZ gwarancji, że jest to całkowicie bezpieczne!
Sprzedano nas, aby zrobić z Polski śmietnisko.
Przesyłam kilka istotnych informacji:
www.dzienniklodzki.pl/wiadomosci/225605,...zka-ziemia,id,t.html
cyt. „Testy w Afryce były niepokojące. Zginęli ludzie.”
iskry.pl/index2.php?option=com_content&do_pdf=1&id=7086
cyt. „ To oznacza blokadę rozwoju w Polsce nie tylko geotermii, ale geotermiki. Dla mnie jest to niezrozumiałe, bo w Niemczech już kilka lat temu odpowiednik Polskiej Geotermalnej Asocjacji zgłosił protest do rządu i wystąpił o zakaz składowania CO2 na obszarze Niemiec.”
„Wtłaczanie CO2 to nie tylko niebezpieczeństwo jego wydostawania sie, to także blokada korzystania z geotermii, z energii gorących skał i z naszych zasobów przyrodniczych - podkreslił prof. Kozłowski. Jak zaznaczył, w Uniejowie używa sie wody geotermalnej do celów spożywczych, wiec wtłaczanie CO2 jest
realnym zagrożeniem. - Nie jesteśmy w stanie wprowadzić do ziemi czystego dwutlenku węgla, on będzie zanieczyszczony. W procesie spalania węgla powstają chociażby związki rtęci.”
PROSZĘ, POMÓŻCIE NAM NAGŁOŚNIĆ TĘ SPRAWĘ.
Petycja:
www.petycje.pl/petycja/5362/stop_ekspery...m_geologicznym!.html
Sprzedano nas, aby zrobić z Polski śmietnisko.
Przesyłam kilka istotnych informacji:
www.dzienniklodzki.pl/wiadomosci/225605,...zka-ziemia,id,t.html
cyt. „Testy w Afryce były niepokojące. Zginęli ludzie.”
iskry.pl/index2.php?option=com_content&do_pdf=1&id=7086
cyt. „ To oznacza blokadę rozwoju w Polsce nie tylko geotermii, ale geotermiki. Dla mnie jest to niezrozumiałe, bo w Niemczech już kilka lat temu odpowiednik Polskiej Geotermalnej Asocjacji zgłosił protest do rządu i wystąpił o zakaz składowania CO2 na obszarze Niemiec.”
„Wtłaczanie CO2 to nie tylko niebezpieczeństwo jego wydostawania sie, to także blokada korzystania z geotermii, z energii gorących skał i z naszych zasobów przyrodniczych - podkreslił prof. Kozłowski. Jak zaznaczył, w Uniejowie używa sie wody geotermalnej do celów spożywczych, wiec wtłaczanie CO2 jest
realnym zagrożeniem. - Nie jesteśmy w stanie wprowadzić do ziemi czystego dwutlenku węgla, on będzie zanieczyszczony. W procesie spalania węgla powstają chociażby związki rtęci.”
PROSZĘ, POMÓŻCIE NAM NAGŁOŚNIĆ TĘ SPRAWĘ.
Petycja:
www.petycje.pl/petycja/5362/stop_ekspery...m_geologicznym!.html
Please Logowanie or Zarejestruj się to join the conversation.
Czas generowania strony: 0.325 s.