- Otrzymane podziękowania: 0
Wasze patenty na przyrządzenie dobrej kawy
- camio
- Wylogowany
- Świeżak
Less
Więcej
4 lata 11 miesiąc temu #15241
przez camio
Replied by camio on topic Wasze patenty na przyrządzenie dobrej kawy
Wszystko zależy od budżetu. Ja osobiście kocham kawę z dripa. Oczywiście taka kawa wymaga odpowiedniego sprzętu. Dobrze jest zaopatrzyć się w ręczny młynek (ręczny robi to lepiej - uwierzcie mi!), wagę i dobrej jakości kawę. Możemy udać się do lokalnej palarni kawy, ale mnie urzekają te dostępne na coffeedesk.pl. Nie chodzi tylko o jakość kawy, ale podoba mi się ich profesjonalne podejście i estetyczne opakowania.
Jeśli chodzi o przyrządzanie kawy mniejszym kosztem, to polecam kawiarkę. Do kawy fajnie dodać ulubione przyprawy i taką zaparzyć
Jeśli chodzi o przyrządzanie kawy mniejszym kosztem, to polecam kawiarkę. Do kawy fajnie dodać ulubione przyprawy i taką zaparzyć
Please Logowanie or Zarejestruj się to join the conversation.
- nozo
- Wylogowany
- Świeżak
Less
Więcej
4 lata 11 miesiąc temu #15236
przez nozo
Replied by nozo on topic Wasze patenty na przyrządzenie dobrej kawy
Ja kupuję tylko dobrej jakości kawę ziarnistą i samodzielnie ją mielę w młynku... taka kawa jest zawsze aromatyczna i pyszna.
- tomtom
- Wylogowany
- Świeżak
Less
Więcej
5 lata 5 miesiąc temu - 5 lata 5 miesiąc temu #15168
przez tomtom
Replied by tomtom on topic Wasze patenty na przyrządzenie dobrej kawy
Bo kawa sypana oraz rozpuszczalna nigdy nie będzie miała takiego aromatu jak kawa z pełnych świezo mielonych ziaren, co jest w zasadzie logiczne. Trochę tego aromatu ubywa. Poza tym osobiście nie przepadam za kawą mieloną z uwagi na fusy.
Jeśli pijesz kawę codziennie, polecam kupienie sobie kawiarki bo tylko dzięki temu będziesz w stanie wydobyć odpowiedni aromat. Porządnej jakości urządzenia do parzenia kawy kupisz tutaj:
mkfresh.pl/akcesoria/urzadzenia-do-parzenia.html
Kawiarka od nich ma dobrą uszczelkę i jest wykonana z solidnego tworzywa (nie polecam tanich kawiarek z allegro czy olx z uwagi na to, ze mogą wywoływać nieprzyjemny metaliczny posmak).
Jeśli pijesz kawę codziennie, polecam kupienie sobie kawiarki bo tylko dzięki temu będziesz w stanie wydobyć odpowiedni aromat. Porządnej jakości urządzenia do parzenia kawy kupisz tutaj:
mkfresh.pl/akcesoria/urzadzenia-do-parzenia.html
Kawiarka od nich ma dobrą uszczelkę i jest wykonana z solidnego tworzywa (nie polecam tanich kawiarek z allegro czy olx z uwagi na to, ze mogą wywoływać nieprzyjemny metaliczny posmak).
Ostatnia5 lata 5 miesiąc temu edycja: Albin od.
- Benk
- Autor
- Wylogowany
- Zablokowany
Less
Więcej
5 lata 5 miesiąc temu #15165
przez Benk
Wasze patenty na przyrządzenie dobrej kawy was created by Benk
Co tu dużo pisać, lubię kawę i dużo jej piję. Najbardziej smakuje mi ze świeżo zmielonych ziaren - czyli np taką jaką można kupić w popularnych fast foodach. W domu zwykle robię kawę sypaną lub rozpuszczalną, ale to nie to. Jak to u was wygląda?
Czas generowania strony: 0.389 s.