- Otrzymane podziękowania: 0
Podróżnicze gafy
- dedos
- Autor
- Wylogowany
- Zablokowany
Less
Więcej
13 lata 2 miesiąc temu #3770
przez dedos
Replied by dedos on topic Odpowiedź:Podróżnicze gafy
Ja miałam ciekawą przygodę w Tunezji. Będąc tam w 2005 r. omal nie zostałam sprzedana na targu w zamian za zawartość kramiku jednego z handlarzy. I weź sobie z nimi zażartuj...
Please Logowanie or Zarejestruj się to join the conversation.
- BALKANDRIVER
- Wylogowany
- Złoty forowicz
Less
Więcej
13 lata 2 miesiąc temu #3768
przez BALKANDRIVER
"Podróże są zabójcze - dla uprzedzeń, fanatyzmu i ciasnoty umysłowej."- Mark Twain
Replied by BALKANDRIVER on topic Odpowiedź:Podróżnicze gafy
W rewirach języka serbskiego stwierdzenie "wredna żena" nie oznacza obrazy Waszej Małżonki, tylko pochwałę Jej pracowitości i ogólnie jest to komplement.
Zaś w Albanii podrapanie się pod gardłem podczas rozmowy z tubylcem jest bardzo obraźliwe i oznacza ni mniej, ni więcej - spier....laj. I macie po tym geście przechlapane.
BALKANDRIVER
Zaś w Albanii podrapanie się pod gardłem podczas rozmowy z tubylcem jest bardzo obraźliwe i oznacza ni mniej, ni więcej - spier....laj. I macie po tym geście przechlapane.
BALKANDRIVER
"Podróże są zabójcze - dla uprzedzeń, fanatyzmu i ciasnoty umysłowej."- Mark Twain
- Gość
13 lata 2 miesiąc temu #3761
przez
Replied by on topic Odpowiedź:Podróżnicze gafy
Tak, owszem, witanie się z Węgrami tradycyjnym "Eljen a kupkerekesz hajtasz!" albo "Idegenenek tilosz a benemet!"
Jak pokazuje powyższy przykład - jedną z większych gaf jest urodzić się Węgrem.
Jak pokazuje powyższy przykład - jedną z większych gaf jest urodzić się Węgrem.
- dedos
- Autor
- Wylogowany
- Zablokowany
Less
Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #3617
przez dedos
Podróżnicze gafy was created by dedos
Portal onet.pl opublikował ciekawy i jakże przydatny artykuł o najczęściej popełnianych gafach turystów w czasie podróży. W Grecji należy zwrócić uwagę na gesty, w Turcji na kapcie, a w krajach południowej Azji na zachowanie przy stole. Niecierpliwym rodzicom nie poleca się Cypru, a Indie to niezbyt dobry pomysł na wakacyjną podróż do zakochanych. O tym co grozi za pokazanie popularnych gestów takich jak np. wystawienie kciuka do góry, tutaj:
przewodnik.onet.pl/reportaze/wpadka-na-w...4816401,artykul.html
Macie na swoim koncie jakieś gafy?
przewodnik.onet.pl/reportaze/wpadka-na-w...4816401,artykul.html
Macie na swoim koncie jakieś gafy?
Czas generowania strony: 0.348 s.