Ofiara Auschwitz mówi prawdę o Auschwitz

Więcej
10 lata 9 miesiąc temu #10161 przez kkasiek4
a propo tematu izraelskich "wycieczek" , bardzo fajny artykuł Eli Sidi :

wyborcza.pl/magazyn/1,136528,15420182.html

Please Logowanie or Zarejestruj się to join the conversation.

Więcej
11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #9434 przez Albin
Dzisiaj po raz kolejny odwiedziłem obóz w Auschwitz.
Mimo że jest już październik i sporo po sezonie wakacyjnym to ilość wycieczek zorganizowanych i turystów indywidualnych jest ogromna.
Parking przed obozem Auschwitz pęka w szwach a osoby indywidualne muszą czekać na wejście na teren obozu. Jednorazowo nie może być więcej niż5 tysięcy zwiedzających na terenie.
Nieco inaczej jest w Brzezince na terenie obozu Auschwitz II - Birkenau. Tu nie ma limitu wejść ale ilość ludzi byłą ogromna. To chyba okres wycieczek szkolnych z Izraela bo połowa zwiedzających to młodzież w białych polarach z gwiazdą na plecach i z flagami niczym na pikniku. Atmosferę tegoż pikniku dodawała muzyka, śmiechy i żarcie ...
Na wiele tysięcy osób będących na terenie obozu widziałem 2 słownie dwie osoby które przezywały szacunek dla tego miejsca. Młoda dziewczyna zapatrzona i zasmucona oraz starszy Izraelita szlochający pomiędzy ruinami baraków...
a reszta w atmosferze zwiedzania jakiegoś muzeum a może parku.
. . .
Tych kilku jegomościów w polarach z emblematami narodowymi ( z grupy z Izraela) oddawało mocz na terenie obozu zaledwie 20 m od toalet ToyToy
. . . . . .

.

Zapraszam na profil prywatny:
klubpodroznikow.com/tatromaniak-autor?showall=1
.
.
.
Ostatnia11 lata 1 miesiąc temu edycja: Albin od.

Więcej
11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #9428 przez Albin
Ofiara Auschwitz mówi prawdę o Auschwitz ...

Trafiłem na ten wywiad zupełnie przypadkiem i ...

Każdy logicznie myślący wyciągnie wnioski samodzielnie...
Dla mnie wielokrotnie szokującymi obrazkami było zachowanie osób z flagami Izraela na plecach, gdy robiłem materiał w obozie Auschwitz i w Brzezince.

fotorelacja z Auschwitz
www.klubpodroznikow.com/relacje/polska-i...iejsca/953-auschwitz

oraz z Auschwitz Birkenau
www.klubpodroznikow.com/relacje/polska-i...--auschwitz-birkenau

Od 1945 r. wielokrotnie już zmieniano prawdziwy obraz wojny. Rosjanie nie są już tacy Cacy jak to w 4 Pancernych pokazywano bo to oni spalili pół Polski cofając wojska...
Co jeszcze okazuje się fałszem podawanym nam od dziesięcioleci w książkach Historii ?

Świetny materiał obu obozów z powietrza

Kolejny film dokumentalny
Sonderkommando Auschwitz-Birkenau
realizacja Emil Weiss
TV France

Sonderkommando (niem. komando specjalne) - nazwa komanda złożonego najczęściej z więźniów pochodzenia żydowskiego zatrudnianego w obozach zagłady bezpośrednio przy mordowaniu więźniów lub też do zacierania śladów ludobójstwa. Czasem odnoszące się do innych komand zajmujących się pracą, której meritum niemieccy narodowi socjaliści nie chcieli nazwać bezpośrednio. Najbardziej znanym jest Sonderkommando obozu koncentracyjnego Auschwitz-Birkenau.

Zdjęcia archiwalne z Auschwitz Birkenau 1942

Strażnicy hitlerowskich obozów koncentracyjnych: zbrodnia i (późna) kara

.

Zapraszam na profil prywatny:
klubpodroznikow.com/tatromaniak-autor?showall=1
.
.
.
Ostatnia11 lata 1 miesiąc temu edycja: Albin od.

Czas generowania strony: 0.371 s.

Administratorem Twoich danych osobowych jest Fundacja Klubu Podróżników Śródziemie Aleja Podróżników KRS: 0000556344 na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b RODO. Skontaktować się z nami możesz mailowo [email protected]

Jeżeli chcesz wykorzystać materiały naszego autorstwa zamieszone na portalu skontaktuj się z nami: [email protected]