Noclegownia Podróżników

Pytanie o noclegi na Sardynii

Więcej
10 lata 3 tygodni temu #11916 przez raven
Dziękujemy za relację i informację, myślę, że wybierający się w te rejony chętnie skorzystają z namiarów :)

rAFAŁ

Please Logowanie or Zarejestruj się to join the conversation.

Więcej
10 lata 3 tygodni temu #11915 przez Moni
Dzięki :-) Przeczytałam po powrocie ale może przyda się na przyszłość. Bogata o doświadczenie sama odpowiem bo może jeszcze komuś się przyda:
POLECAM Agriturismo Su Nuratolu w miejscowości Sagama koło Bosy. Loc Su Nuratolu Sagama, 08010, Włochy
Telefon: +393382484633
Jeśli ktoś chce poznać prawdziwą Sardynię a nie tylko kurorty to jest to właściwe miejsce - a przy tym bardzo przystępne cenowo.
Gospodarz przywitał nas winem, serem i wędliną własnej roboty oraz chlebem własnego wypieku. Kilka razy nas podwiózł tam gdzie potrzebowaliśmy i pożyczył nam rowery, które musiał wcześniej wyłącznie dla nas naprawić. A na pożegnanie dał nam granaty z własnego sadu na drogę.
Dom oddalony znacznie od wszelkich siedzib ludzkich, absolutna cisza, czasem słychać tylko z dala dzwonki baranów. Przecudowny widok na Sagamę z sadu oliwnego a z drugiej strony na górki i w oddali morze. Oczywiście duży kłopot z dojazdem za pomocą autobusów, za to ze złapaniem stopa żadnego kłopotu. Zatrzymuje się każdy samochód na którego się pomacha :blink: Chociaż potem od szosy trzeba dojść jeszcze dwa km drogą prowadzącą tylko do tego domu, dlatego najlepiej bagaże spakować w plecak. Inne typy walizek nie zdają egzaminu.
Pokój z łazienką i przedpokojem dość duży i w bardzo dobrym standardzie.
Z właścicielem można rozmawiać po włosku i po sardyńsku. I w żadnym innym języku. W ważnych kwestiach gospodarz dzwonił do swojej cioci, która jest Polką i ona tłumaczyła mu o co nam chodzi.
Drugim miejscem gdzie nocowaliśmy było Cagliari - www.victoriabbcagliari.com
Też polecam ze względu na dobą cenę i dobrą lokalizację, chociaż ja nie mogłam spać bo w nocy jest duży hałas z ulicy. Waściele sympatyczni. Można rozmawiać po angielsku. Miejsce nadaje się na jedną noc, jeśli się jest przejazdem.

Więcej
10 lata 1 miesiąc temu #11856 przez BeataF
W tej części Włoch jeszcze nie byłam więc informacji praktycznych nie podam, ale będąc na Targach turystycznych dostałam folder reklamowy o Sardynii i wizytówkę pani która tam mieszka.
Sprawdź sobie na tej stronie www.sardyniaforyou.info/pl/24-noclegi albo tu www.renatatravel.com/renatatravel/pl/two...acacje-renata-travel

Więcej
10 lata 1 miesiąc temu - 10 lata 1 miesiąc temu #11789 przez Moni
Witam serdecznie
Czy ktoś może ma jakieś namiary na miejsce noclegowe na Sardynii? Najlepiej w Cagliari, ale niekoniecznie. Ew. jakieś rady lub ciekawe doświadczenia z tego miejsca. Będę bardzo wdzięczna za pomoc.
Ostatnia10 lata 1 miesiąc temu edycja: Moni od.

Czas generowania strony: 0.318 s.

Administratorem Twoich danych osobowych jest Fundacja Klubu Podróżników Śródziemie Aleja Podróżników KRS: 0000556344 na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b RODO. Skontaktować się z nami możesz mailowo [email protected]

Jeżeli chcesz wykorzystać materiały naszego autorstwa zamieszone na portalu skontaktuj się z nami: [email protected]