- Posty: 6282
- Otrzymane podziękowania: 3
Gdzie smacznie zjeść
Polańczyk - Oberża Zakapior
- Albin
- Autor
- Wylogowany
- Administrator
Less
Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #3663
przez Albin
.
Zapraszam na profil prywatny:
klubpodroznikow.com/tatromaniak-autor?showall=1
.
.
.
Polańczyk - Oberża Zakapior was created by Albin
Będąc w Bieszczadach i odwiedzając Solinę ze słynną zaporą wodną zaglądamy zazwyczaj także do Polańczyka.
www.klubpodroznikow.com/relacje/polska-woda/1061-polanczyk
a dla wszystkich głodnych polecam sprawdzoną Oberżę Zakapior a tam w menu nawet pokrzywy i Zupa Dupa :laugh:
dań jest wiele ale polecam :
DANIA KUCHNI ŁEMKOWSKO-BOJKOWSKIEJ
1. KLUSZ ŁEMKOWSKI
Kluski z sosem pieczarkowo-koperkowym
2. KLUSZ BOJKOWSKI
Kluski z maślanką
3. WERENYKY HRYCZANE
Pierogi z kaszą gryczaną, cebulą,
pokrzywą i czosnkiem niedźwiedzim
4. NUPIS KAPUŚCIANY
Pierogi z kapustą kiszoną, grzybami i melisą
5. PIEROGI Z MĄKI RAZOWEJ
Z kaszą gryczaną i tarogiem
6. ŻUR JAKOWY W WETLINIE WARZYLI
Żur z wiejskim twarogiem w chlebku
7. ZUPA - DUPA
Zupa z borowikami i śliwkami
8. SMALEC BABUNI NA BOCZKU
Z pajdą chleba i ogórkiem
9. PSTRĄG HRABIEGO FREDRO
Zapiekany w śmietanie, czas przyg.ok.45 min.
10. BARANINA Z PORAMI I HOŁYSZKAMI
CIŚNIAŃSKIMI
Gulasz z hołyszkami
11. BOROWIKI Z BARANINĄ ZE STAREGO SIOŁA
Gęsta zupa
12. BOHAR BARANI
Pieczeń barania z fasolą
13. JAGNIĘCINA W LIŚCIACH CHRZANU
Roladki
14. MOSKOŁOK
Schab duszony w sosie własnym z bobem
15. JOSZKA Z BERECHÓW
Gulasz z wołowiną i kluskami
16. KASZEŁYNIK ŁEMKOWSKI
Zupa z kapusty kiszonej, chrzanem i śliwkami
17. KASZEŁYNIK Z MANIOWA
Zupa ze świeżej kapusty, pszenicy i grzybów
18. PASZKI Z ŻUBRACZEGO
Racuszki z konfiturą
19. SZMYRGLÓWKI
Racuszki z masłem lub miodem podawane z maślanką lub mlekiem
zakapior.com/
www.klubpodroznikow.com/relacje/polska-woda/1061-polanczyk
a dla wszystkich głodnych polecam sprawdzoną Oberżę Zakapior a tam w menu nawet pokrzywy i Zupa Dupa :laugh:
dań jest wiele ale polecam :
DANIA KUCHNI ŁEMKOWSKO-BOJKOWSKIEJ
1. KLUSZ ŁEMKOWSKI
Kluski z sosem pieczarkowo-koperkowym
2. KLUSZ BOJKOWSKI
Kluski z maślanką
3. WERENYKY HRYCZANE
Pierogi z kaszą gryczaną, cebulą,
pokrzywą i czosnkiem niedźwiedzim
4. NUPIS KAPUŚCIANY
Pierogi z kapustą kiszoną, grzybami i melisą
5. PIEROGI Z MĄKI RAZOWEJ
Z kaszą gryczaną i tarogiem
6. ŻUR JAKOWY W WETLINIE WARZYLI
Żur z wiejskim twarogiem w chlebku
7. ZUPA - DUPA
Zupa z borowikami i śliwkami
8. SMALEC BABUNI NA BOCZKU
Z pajdą chleba i ogórkiem
9. PSTRĄG HRABIEGO FREDRO
Zapiekany w śmietanie, czas przyg.ok.45 min.
10. BARANINA Z PORAMI I HOŁYSZKAMI
CIŚNIAŃSKIMI
Gulasz z hołyszkami
11. BOROWIKI Z BARANINĄ ZE STAREGO SIOŁA
Gęsta zupa
12. BOHAR BARANI
Pieczeń barania z fasolą
13. JAGNIĘCINA W LIŚCIACH CHRZANU
Roladki
14. MOSKOŁOK
Schab duszony w sosie własnym z bobem
15. JOSZKA Z BERECHÓW
Gulasz z wołowiną i kluskami
16. KASZEŁYNIK ŁEMKOWSKI
Zupa z kapusty kiszonej, chrzanem i śliwkami
17. KASZEŁYNIK Z MANIOWA
Zupa ze świeżej kapusty, pszenicy i grzybów
18. PASZKI Z ŻUBRACZEGO
Racuszki z konfiturą
19. SZMYRGLÓWKI
Racuszki z masłem lub miodem podawane z maślanką lub mlekiem
zakapior.com/
.
Zapraszam na profil prywatny:
klubpodroznikow.com/tatromaniak-autor?showall=1
.
.
.
Please Logowanie or Zarejestruj się to join the conversation.
Czas generowania strony: 0.357 s.