- Otrzymane podziękowania: 0
Lotniska w Polsce i na świecie
noclegi w Rumunii pod namiotem na dziko
- Basik
- Wylogowany
- Młodszy forowicz
Less
Więcej
9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 3 miesiąc temu #13390
przez Basik
Replied by Basik on topic Odpowiedź:noclegi w Rumunii pod namiotem na dziko
Równie beztrosko możesz nocować w Serbii BiH, Czy Albanii. - Bałkany... :kiss: .... aaaa i jeszcze w Kosowie
Ostatnia9 lata 3 miesiąc temu edycja: Basik od.
Please Logowanie or Zarejestruj się to join the conversation.
- Gość
9 lata 3 miesiąc temu #13385
przez
Replied by on topic Odpowiedź:noclegi w Rumunii pod namiotem na dziko
Eeech - marzenie!
Pamiętam jak w 1980 r. podróżując z ojcem rowerem dokoła Polski spaliśmy gdzie popadnie, czasami nawet nie rozbijając namiotu, tylko kładąc się do spania w stogu siana.
W tej chwili chyba (nie mam bliższych czasowo doświadczeń) groziłoby to co najmniej mandatem, prawda?
Powiedzmy, że sytuacja z chyba pierwszego sprzątania Pienin - kiedy okazało się, że w nocy rozbiliśmy się nie na tej łące, która była do tego przeznaczona skończyła się jedynie komentarzem: "No już dobrze. Wiele mi nie zadepczecie. Tylko zwijajcie się, bo wam krowy w namiot wlezą." - należy do wyjątków.
Pamiętam jak w 1980 r. podróżując z ojcem rowerem dokoła Polski spaliśmy gdzie popadnie, czasami nawet nie rozbijając namiotu, tylko kładąc się do spania w stogu siana.
W tej chwili chyba (nie mam bliższych czasowo doświadczeń) groziłoby to co najmniej mandatem, prawda?
Powiedzmy, że sytuacja z chyba pierwszego sprzątania Pienin - kiedy okazało się, że w nocy rozbiliśmy się nie na tej łące, która była do tego przeznaczona skończyła się jedynie komentarzem: "No już dobrze. Wiele mi nie zadepczecie. Tylko zwijajcie się, bo wam krowy w namiot wlezą." - należy do wyjątków.
- Albin
- Autor
- Wylogowany
- Administrator
Less
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 3
9 lata 3 miesiąc temu - 3 lata 6 miesiąc temu #13380
przez Albin
.
Zapraszam na profil prywatny:
klubpodroznikow.com/tatromaniak-autor?showall=1
.
.
.
noclegi w Rumunii pod namiotem na dziko was created by Albin
Noclegi w Rumunii pod namiotem na dziko nie stanowią najmniejszego problemu. Tak łatwo nie nocuje się chyba nigdzie w Europie. Transylwania pod tym względem jest idealna. Wystarczy wypatrzeć ładne miejsce, w miarę równe pod namiot i można się rozbijać. Przez dwa tygodnie takiego biwakowania NIKT nawet nie zwrócił na nas uwagi, nie mówiąc o jakichkolwiek problemach.
Osławione dzikie rumuńskie psy okazały się bezpańskimi przyjaźnie nastawionymi miłymi psiakami, jakich jest bardzo dużo i to na każdym kroku. Jedyne psy jakie szczekały w naszym kierunku (nie podchodząc zbyt blisko) to psy pasterskie pilnujące stada owiec czy kóz.
Polecamy nocleg w wąwozie nad potokiem, u stóp Zamku Draculi.
Jedyny płatny camping z jakiego skorzystaliśmy, płacąc za auto, dwa namioty i 3 osoby, z pełnym węzłem sanitarnym, pralką, dostępem do kuchni, naczyń, itp zapłaciliśmy ogólnie 10 euro
Niestety, w bardziej popularnych miejscowościach za campingi właściciele liczą cobie jak na zachodzie. (w okolicy zamku Bran 20 lei za osobę + 20 lei za prysznic + auto i namiot)
My wybraliśmy łączkę nad potokiem
.
.
.
.
.
.
Tutaj wieczorem odwiedził nas lis i w nocy ostro dokazywał, domagając się zabawy. Rano przeszły obok sarny
.
.
o poranku bywało i tak...
Osławione dzikie rumuńskie psy okazały się bezpańskimi przyjaźnie nastawionymi miłymi psiakami, jakich jest bardzo dużo i to na każdym kroku. Jedyne psy jakie szczekały w naszym kierunku (nie podchodząc zbyt blisko) to psy pasterskie pilnujące stada owiec czy kóz.
Polecamy nocleg w wąwozie nad potokiem, u stóp Zamku Draculi.
Jedyny płatny camping z jakiego skorzystaliśmy, płacąc za auto, dwa namioty i 3 osoby, z pełnym węzłem sanitarnym, pralką, dostępem do kuchni, naczyń, itp zapłaciliśmy ogólnie 10 euro
Niestety, w bardziej popularnych miejscowościach za campingi właściciele liczą cobie jak na zachodzie. (w okolicy zamku Bran 20 lei za osobę + 20 lei za prysznic + auto i namiot)
My wybraliśmy łączkę nad potokiem
.
.
.
.
.
.
Tutaj wieczorem odwiedził nas lis i w nocy ostro dokazywał, domagając się zabawy. Rano przeszły obok sarny
.
.
o poranku bywało i tak...
.
Zapraszam na profil prywatny:
klubpodroznikow.com/tatromaniak-autor?showall=1
.
.
.
Ostatnia3 lata 6 miesiąc temu edycja: Albin od.
Czas generowania strony: 0.384 s.