- Otrzymane podziękowania: 0
Czyste Góry, Czyste Szlaki
Tatry 2014
- zkarola
- Wylogowany
- Administrator
Less
Więcej
10 lata 1 miesiąc temu #11763
przez zkarola
Replied by zkarola on topic Odpowiedź:Tatry 2014
Kolejna sporządzona mapa śmieci, tym razem Tatrzański Park Narodowy w aplikacji ArcGis Online:
bit.ly/1qgfae6
bit.ly/1qgfae6
Please Logowanie or Zarejestruj się to join the conversation.
- Albin
- Autor
- Wylogowany
- Administrator
Less
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 3
10 lata 2 miesiąc temu - 10 lata 2 miesiąc temu #11595
przez Albin
.
Zapraszam na profil prywatny:
klubpodroznikow.com/tatromaniak-autor?showall=1
.
.
.
Replied by Albin on topic Odpowiedź:Tatry 2014
Mail i fotki przesłane od jednego z "naszych" biorących udział w Pięciu Stawach:
"Bardzo dziękujemy za super akcję sprzątania Tatr. Razem z córką znaleźliśmy trochę śmieci - najpierw w drodze ze Szpiglasowej Przełęczy do Morskiego Oka, a potem jeszcze przeszliśmy się wokół Morskiego Oka.
Głównie niedopałki papierosów i chusteczki, ale zdarzyły się 2 butelki plastikowe, butelki po piwie, podpaska, tampon, ... i jeszcze inne mniej lub bardziej ciekawe znaleziska.
Przesyłam kilka zdjęć.
Poza tym muszę przyznać, że pomysł bardzo mi się spodobał i pomyślałem, że może udałoby się w przyszłym roku w tą akcję zaangażować bezdomnych / szeroko rozumianych ludzi wykluczonych, ale trzeźwych? Myślałem, np. aby zorganizować tygodniowy pobyt dla 6-10 bezdomnych (jeden bus) gdzieś w okolicach Zakopanego w okresie letnim, którzy by mieli za zadanie być na szlakach w odpowiednich strojach zachęcających do sprzątania i którzy by tak jak my sprzątali wybrane (najbardziej popularne) szlaki.
Tymczasem, życząc dobrej pogody na kolejne dni w górach pozdrawiam najmocniej,
Krzysiek J. z córką Bogunią,
. . .
"Bardzo dziękujemy za super akcję sprzątania Tatr. Razem z córką znaleźliśmy trochę śmieci - najpierw w drodze ze Szpiglasowej Przełęczy do Morskiego Oka, a potem jeszcze przeszliśmy się wokół Morskiego Oka.
Głównie niedopałki papierosów i chusteczki, ale zdarzyły się 2 butelki plastikowe, butelki po piwie, podpaska, tampon, ... i jeszcze inne mniej lub bardziej ciekawe znaleziska.
Przesyłam kilka zdjęć.
Poza tym muszę przyznać, że pomysł bardzo mi się spodobał i pomyślałem, że może udałoby się w przyszłym roku w tą akcję zaangażować bezdomnych / szeroko rozumianych ludzi wykluczonych, ale trzeźwych? Myślałem, np. aby zorganizować tygodniowy pobyt dla 6-10 bezdomnych (jeden bus) gdzieś w okolicach Zakopanego w okresie letnim, którzy by mieli za zadanie być na szlakach w odpowiednich strojach zachęcających do sprzątania i którzy by tak jak my sprzątali wybrane (najbardziej popularne) szlaki.
Tymczasem, życząc dobrej pogody na kolejne dni w górach pozdrawiam najmocniej,
Krzysiek J. z córką Bogunią,
. . .
.
Zapraszam na profil prywatny:
klubpodroznikow.com/tatromaniak-autor?showall=1
.
.
.
Ostatnia10 lata 2 miesiąc temu edycja: Albin od.
- raven
- Wylogowany
- Moderator
Less
Więcej
10 lata 2 miesiąc temu #11566
przez raven
rAFAŁ
Replied by raven on topic Odpowiedź:Tatry 2014
Takie przemyślenia, coś mało było tych śmieci na szlakach, bo inne grupy niiic nie piszą :lol:
rAFAŁ
- raven
- Wylogowany
- Moderator
Less
Więcej
10 lata 2 miesiąc temu - 10 lata 2 miesiąc temu #11565
przez raven
rAFAŁ
Replied by raven on topic Odpowiedź:Tatry 2014
rAFAŁ
Ostatnia10 lata 2 miesiąc temu edycja: raven od.
- BeataF
- Wylogowany
- Moderator
Less
Więcej
10 lata 2 miesiąc temu - 10 lata 2 miesiąc temu #11561
przez BeataF
Replied by BeataF on topic Odpowiedź:Tatry 2014
Ostatnia10 lata 2 miesiąc temu edycja: BeataF od.
- BeataF
- Wylogowany
- Moderator
Less
Więcej
10 lata 2 miesiąc temu - 10 lata 2 miesiąc temu #11560
przez BeataF
Replied by BeataF on topic Odpowiedź:Tatry 2014
Raven zapomiał dodać, że zebraliśmy dwa worki śmieci. Szału z ilością nie było za to był pełen przegląd opakowań po papierosach, puszek i butelek po coca-coli! Był jeszcze jeden wóz drewniany ale nie mieścił się do worka :laugh: Ciekawe tylko czy koordynator wiedział, że na tym szlaku nie będzie dużo śmieci czy to był przypadek
Ostatnia10 lata 2 miesiąc temu edycja: BeataF od.
Czas generowania strony: 0.398 s.