- Otrzymane podziękowania: 3
Czyste Góry, Czyste Szlaki
Babia Góra - Czyste Góry, Czyste Szlaki 2015
- Albin
- Autor
- Wylogowany
- Administrator
Less
Więcej
9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #12958
przez Albin
.
Zapraszam na profil prywatny:
klubpodroznikow.com/tatromaniak-autor?showall=1
.
.
.
Replied by Albin on topic Odpowiedź:Babia Góra - Czyste Góry, Czyste Szlaki 2015
Szlaki prowadzące do schroniska na Hali Krupowej do Waszej dyspozycji :
- z Jordanowa - czerwony; ok. 5.30 godz.
- z Przełęczy Krowiarki - czerwony; ok. 2.45 godz.
- z Sidziny Wielkiej Polany - czarny; ok. 1.15 godz.
- z Sidziny Wielkiej Polany - drogą gospodarczą; ok. 1.30 godz.
- z Sidziny (przystanek PKS Dom Dziecka) - zielony; ok. 2.30 godz.
- ze Skawicy - niebieski; ok. 2.30 godz.
- z Zawoi (przystanek PKS Lajkonik) - żółty; ok. 3.15 godz.
.
Do schroniska na Hali Krupowej można dojść z:
Babiej Góry (4.45 godz.), Bystrej Podhalańskiej (4.15 godz.), Jordanowa (5.15 godz.), Juszczyna (4.30 godz.), Kojszówki (4.45 godz.), schroniska na Luboniu Wielkim (8 godz.), Osielca (4 godz.), Przełęczy Bory (6.30 godz.), Przełęczy Krowiarki (2.45 godz.), schroniska na Markowych Szczawinach (4.15 godz.), schroniska na Przełęczy Opaczne (6 godz.), Sidziny (z przystanku "Sidzina Wielka Polana" - 1.15 godz., z przystanku "Sidzina Dom Dziecka" - 2.30 godz., z przystanku "Sidzina Dąb" - 4 godz. /przez Polanę Malinowe/), Skawicy (1.15 godz ze Skawicy Suchej Góry, 2.30 godz. ze Skawicy Dolnej), schroniska na Starych Wierchach (10 godz.), schroniska na Turbaczu (12 godz.), Zawoi (z przystanku " Zawoja Lajkonik" - 3.15 godz., z przystanku "Zawoja Centrum" lub "Podpolice" - szlakami: zielonym i czerwonym - 3.15 godz., zielonym, niebieskim i czerwonym - 3.45 godz., z Zawoi Mosorny - szlakiem niebieskim i czerwonym - 3.15 godz.), Zubrzycy Górnej (2.15 godz. /od Przełęczy Zubrzyckiej/).
Wieczorem, niezapomniane chwile i widoki bo tutaj jest najpiękniejszy wschód słońca nad Tatrami!
A takie widoki mieliśmy w noworoczny poranek
www.klubpodroznikow.com/spotkania-i-zlot...nikow/1184-nowy-rok-
Prosimy o rezerwację noclegów bezpośrednio w schronisku na
Zadzwoń: 184475005, 607 033997
Napisz: [email protected]
www.krupowa.gory.pl/home.htm
Współrzędne GPS schroniska na Hali Krupowej:
49°37'34.8"N 19°38'40.9"E
Wschód słońca z Hali Krupowej nad Tatrami
.
- z Jordanowa - czerwony; ok. 5.30 godz.
- z Przełęczy Krowiarki - czerwony; ok. 2.45 godz.
- z Sidziny Wielkiej Polany - czarny; ok. 1.15 godz.
- z Sidziny Wielkiej Polany - drogą gospodarczą; ok. 1.30 godz.
- z Sidziny (przystanek PKS Dom Dziecka) - zielony; ok. 2.30 godz.
- ze Skawicy - niebieski; ok. 2.30 godz.
- z Zawoi (przystanek PKS Lajkonik) - żółty; ok. 3.15 godz.
.
Do schroniska na Hali Krupowej można dojść z:
Babiej Góry (4.45 godz.), Bystrej Podhalańskiej (4.15 godz.), Jordanowa (5.15 godz.), Juszczyna (4.30 godz.), Kojszówki (4.45 godz.), schroniska na Luboniu Wielkim (8 godz.), Osielca (4 godz.), Przełęczy Bory (6.30 godz.), Przełęczy Krowiarki (2.45 godz.), schroniska na Markowych Szczawinach (4.15 godz.), schroniska na Przełęczy Opaczne (6 godz.), Sidziny (z przystanku "Sidzina Wielka Polana" - 1.15 godz., z przystanku "Sidzina Dom Dziecka" - 2.30 godz., z przystanku "Sidzina Dąb" - 4 godz. /przez Polanę Malinowe/), Skawicy (1.15 godz ze Skawicy Suchej Góry, 2.30 godz. ze Skawicy Dolnej), schroniska na Starych Wierchach (10 godz.), schroniska na Turbaczu (12 godz.), Zawoi (z przystanku " Zawoja Lajkonik" - 3.15 godz., z przystanku "Zawoja Centrum" lub "Podpolice" - szlakami: zielonym i czerwonym - 3.15 godz., zielonym, niebieskim i czerwonym - 3.45 godz., z Zawoi Mosorny - szlakiem niebieskim i czerwonym - 3.15 godz.), Zubrzycy Górnej (2.15 godz. /od Przełęczy Zubrzyckiej/).
Wieczorem, niezapomniane chwile i widoki bo tutaj jest najpiękniejszy wschód słońca nad Tatrami!
A takie widoki mieliśmy w noworoczny poranek
www.klubpodroznikow.com/spotkania-i-zlot...nikow/1184-nowy-rok-
Prosimy o rezerwację noclegów bezpośrednio w schronisku na
Zadzwoń: 184475005, 607 033997
Napisz: [email protected]
www.krupowa.gory.pl/home.htm
Współrzędne GPS schroniska na Hali Krupowej:
49°37'34.8"N 19°38'40.9"E
Wschód słońca z Hali Krupowej nad Tatrami
.
.
.
.
.
Ostatnia9 lata 6 miesiąc temu edycja: Albin od.
Please Logowanie or Zarejestruj się to join the conversation.
- BeataF
- Wylogowany
- Moderator
Less
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
9 lata 6 miesiąc temu #12957
przez BeataF
Replied by BeataF on topic Odpowiedź:Babia Góra - Czyste Góry, Czyste Szlaki 2015
Hej! Co do wolnych miejsc to potrzeba więcej!
Minimum 2 a max 4 Ja i Justi wybieramy się w piątek z noclegiem na Krupowej a w sobotę w Markowych. Gorzej z tym,że ja tam nigdy nie byłam i nie wiem jak jechać! Ale..z Justi na pewno damy radę! :laugh: Może znowu się zgubimy! może znowu wytyczymy nowy szlak! może pójdziemy szlakiem którego nie ma! Jedno jest pewne dotrzemy na pewno
Minimum 2 a max 4 Ja i Justi wybieramy się w piątek z noclegiem na Krupowej a w sobotę w Markowych. Gorzej z tym,że ja tam nigdy nie byłam i nie wiem jak jechać! Ale..z Justi na pewno damy radę! :laugh: Może znowu się zgubimy! może znowu wytyczymy nowy szlak! może pójdziemy szlakiem którego nie ma! Jedno jest pewne dotrzemy na pewno
- cedro
- Wylogowany
- Młodszy forowicz
Less
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
9 lata 6 miesiąc temu #12956
przez cedro
Replied by cedro on topic Odpowiedź:Babia Góra - Czyste Góry, Czyste Szlaki 2015
Wybiera się ktoś jeszcze autem i ma wolne miejsce?
- Gość
9 lata 6 miesiąc temu #12955
przez
Replied by on topic Odpowiedź:Babia Góra - Czyste Góry, Czyste Szlaki 2015
Cześć!
Z dużym opóźnieniem (zajęcia, praca, sprawy rodzinne) potwierdzam: NA PEWNO BĘDĘ!
Plan jest następujący:
- w piątek 22 maja wyjeżdżam po pracy (ok. 17:00 - ul. Wadowicka) z Krakowa do Suchej Góry i podchodzę do schroniska na Hali Krupowej. Po noclegu wychodzę rano przez Policę, Halę Śmietanową i Krowiarki oraz Sokolicę, Kępę i Gówniak na Diablak. Nie wiem jeszcze o której tam będę ale mam nadzieję, że się tam spotkamy i wspólnie zejdziemy do schroniska na Markowych - Szczawinach.
Do zobaczenia w poniedziałek na slajdach w Piwnicy pod Baranami ale uprzedzam, że miejsca w samochodzie chyba mam zajęte (przynajmniej wstępnie) już wszystkie.
Z dużym opóźnieniem (zajęcia, praca, sprawy rodzinne) potwierdzam: NA PEWNO BĘDĘ!
Plan jest następujący:
- w piątek 22 maja wyjeżdżam po pracy (ok. 17:00 - ul. Wadowicka) z Krakowa do Suchej Góry i podchodzę do schroniska na Hali Krupowej. Po noclegu wychodzę rano przez Policę, Halę Śmietanową i Krowiarki oraz Sokolicę, Kępę i Gówniak na Diablak. Nie wiem jeszcze o której tam będę ale mam nadzieję, że się tam spotkamy i wspólnie zejdziemy do schroniska na Markowych - Szczawinach.
Do zobaczenia w poniedziałek na slajdach w Piwnicy pod Baranami ale uprzedzam, że miejsca w samochodzie chyba mam zajęte (przynajmniej wstępnie) już wszystkie.
- Albin
- Autor
- Wylogowany
- Administrator
Less
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 3
9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #12909
przez Albin
Po raz kolejny zapraszamy na:
Diabelski weekend czyli Babia Góra o wschodzie słońca.
W ramach projektu Czyste Góry Czyste Szlaki zapraszamy na Babią Górę i pasmo Policy.
Przy okazji górskich wędrówek i sprzątania szlaków, polecamy niezapomniane widoki przy wschodzącym słońcu z Tatrami w tle.
Zapraszamy wszystkich górskich pasjonatów do przyłączenia się i wybraniu szlaku dla siebie.
Na szlaki wychodzimy w sobotę by noc spędzić w schronisku Markowe Szczawiny lub na Hali Krupowej.
W niedzielę znosimy zebrane "łupy" i poprawiamy sprzątanie po sobocie.
[email protected]
.
Tak było na Hali Krupowej w 2012r
klubpodroznikow.com/forum/43-gory-i-wspi...log?limit=6&start=12
.
A tak na Babiej Górze
klubpodroznikow.com/forum/60-czyste-gory...-gora-i-pasmo-policy
. .
.
.
.
.
Babia Góra - Czyste Góry, Czyste Szlaki 2015 was created by Albin
23-24 05 2015
Babia Góra i pasmo Policy
Babia Góra i pasmo Policy
Po raz kolejny zapraszamy na:
Diabelski weekend czyli Babia Góra o wschodzie słońca.
W ramach projektu Czyste Góry Czyste Szlaki zapraszamy na Babią Górę i pasmo Policy.
Przy okazji górskich wędrówek i sprzątania szlaków, polecamy niezapomniane widoki przy wschodzącym słońcu z Tatrami w tle.
Zapraszamy wszystkich górskich pasjonatów do przyłączenia się i wybraniu szlaku dla siebie.
Na szlaki wychodzimy w sobotę by noc spędzić w schronisku Markowe Szczawiny lub na Hali Krupowej.
W niedzielę znosimy zebrane "łupy" i poprawiamy sprzątanie po sobocie.
PO PIERWSZE EDUKACJA !!!
Wszelkie pytania kierować do prowadzącego Rafała Zięby:[email protected]
.
Pełne informacje zamieszczone są na stronie:
klubpodroznikow.com/akcje-eko/131-sprzat...1970-babia-gora-2015
klubpodroznikow.com/akcje-eko/131-sprzat...1970-babia-gora-2015
Tak było na Hali Krupowej w 2012r
klubpodroznikow.com/forum/43-gory-i-wspi...log?limit=6&start=12
.
A tak na Babiej Górze
klubpodroznikow.com/forum/60-czyste-gory...-gora-i-pasmo-policy
. .
.
.
.
.
Ostatnia9 lata 6 miesiąc temu edycja: Albin od.
Czas generowania strony: 0.338 s.