- Otrzymane podziękowania: 0
Objazdówka po Europie w dł. weekend majowy 2013
- ruks
- Wylogowany
- Senior forum
Less
Więcej
11 lata 9 miesiąc temu #7743
przez ruks
Replied by ruks on topic Odpowiedź:Objazdówka po Europie w dł. weekend majowy 2013
Co prawda planowałem jechać na Rumunię ale chyba się skuszę na wyprawę z Wami tylko będę musiał jakiś namiot skombinować :woohoo: Oby było wystarczająco ciepło na nocowanie pod namiotem. W zasadzie można by zaliczyć też jakiś szlak gdyby mieć dobrą mapę.
Please Logowanie or Zarejestruj się to join the conversation.
- Albin
- Autor
- Wylogowany
- Administrator
Less
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 3
11 lata 9 miesiąc temu #7661
przez Albin
.
Zapraszam na profil prywatny:
klubpodroznikow.com/tatromaniak-autor?showall=1
.
.
.
Replied by Albin on topic Odpowiedź:Objazdówka po Europie w dł. weekend majowy 2013
Alpy głównie jako panoramy bez ataków na szczyty a zdecydowanie zabytki, miasta i miasteczka do zwiedzania. Jadąc przełęczami także będziemy bardzo blisko tych magicznych widoków na góry.
.
.
.
.
- ruks
- Wylogowany
- Senior forum
Less
Więcej
11 lata 9 miesiąc temu #7659
przez ruks
Replied by ruks on topic Odpowiedź:Objazdówka po Europie w dł. weekend majowy 2013
Szwajcaria, Włochy? Tylko i wyłącznie chodzenie po górach czy też coś po miastach pozwiedzać?
- zkarola
- Wylogowany
- Administrator
Less
Więcej
11 lata 9 miesiąc temu #7626
przez zkarola
Replied by zkarola on topic Odpowiedź:Objazdówka po Europie w dł. weekend majowy 2013
Jestem jak najbardziej za! Paryż lepiej odłożyć na inny czas, a tutaj na łonie przyrody i w namiotach zobaczyć co się da
- Albin
- Autor
- Wylogowany
- Administrator
Less
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 3
11 lata 9 miesiąc temu #7625
przez Albin
.
.
.
.
Replied by Albin on topic Odpowiedź:Objazdówka po Europie w dł. weekend majowy 2013
Ekonomia jednak bywa czasami słuszna :laugh:
Paryż można oblecieć weekendowo tanimi lotami za 100 zł więc skupiamy się na objazdówce w rejonie Alp.
Zdecydowanie tańsza opcja i ponad 2 tys km zaoszczędzone. Opłaca się więc pojechać także autami osobowymi po 4 osoby.
Czyli Obieramy kierunek ALPY z noclegami w dolinach i campingach pod namiotami .
Reszta do omówienia i czekamy na Wasze sugestie.
2-3 auta wystarczą by nie robić kawalkady i nadmiernego zamieszania.
Na dyskusje nadszedł czas :laugh:
Paryż można oblecieć weekendowo tanimi lotami za 100 zł więc skupiamy się na objazdówce w rejonie Alp.
Zdecydowanie tańsza opcja i ponad 2 tys km zaoszczędzone. Opłaca się więc pojechać także autami osobowymi po 4 osoby.
Czyli Obieramy kierunek ALPY z noclegami w dolinach i campingach pod namiotami .
Reszta do omówienia i czekamy na Wasze sugestie.
2-3 auta wystarczą by nie robić kawalkady i nadmiernego zamieszania.
Na dyskusje nadszedł czas :laugh:
.
.
.
.
- Highti
- Wylogowany
- Świeżak
Less
Więcej
11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #7500
przez Highti
Replied by Highti on topic Odpowiedź:Objazdówka po Europie w dł. weekend majowy 2013
Fajnie, że jeszcze można się załapać Mam nadzieję, że mi się to uda, bo już od dawna myślałem o podobnej podróży. Chodzi za mną jeszcze wypad w Alpy i przejażdżka Koleją Lodowcową. Jak dziś sprawdzałem, to wypad na 3 dni wyniósłby OK. 1500zł jak by kogoś interesowało. Trasa pociągu z St Moritz do Zermatt.
Wracając do wypadu majowego, ja także odpuściłbym Pragę, bo to rzut beretem i można zrobić ją solo lub z jakimś innym miastem. Widziałem, że droga powrotna wiedzie tuż obok Triestu, a słyszałem, że ładne miasto, więc być może można by było tam zajechać.
W Paryżu byłem i jesli chciało by się go porządnie zwiedzić, mam na myśli zobaczyć wszystkie znane zabytki i wejść np. do Luvru, czy katedry Notre-Dame to potrzeba 3 dni. Ja byłem 2 dni i praktycznie poza wieżą Eiffla nigdzie nie wchodziliśmy, bo nie było czasu. No z wyjątkiem jeszcze Bazylijki Sacré-Cœur oraz stadionu Stade de France. Z drugiej strony byłem w czasie Taize w Paryżu i było tam mnóstwo ludzi i kolejki niemiłosierne. Przez te 2 dni byliśmy w prawie każdym znanym miejscu w Paryżu, ale nogi wchodziły w tyłek Myślę, że 3 dni są optymalne na Paryż, ale nie wiem, jak by się to miało do pozostałych miejsc.
Wracając do wypadu majowego, ja także odpuściłbym Pragę, bo to rzut beretem i można zrobić ją solo lub z jakimś innym miastem. Widziałem, że droga powrotna wiedzie tuż obok Triestu, a słyszałem, że ładne miasto, więc być może można by było tam zajechać.
W Paryżu byłem i jesli chciało by się go porządnie zwiedzić, mam na myśli zobaczyć wszystkie znane zabytki i wejść np. do Luvru, czy katedry Notre-Dame to potrzeba 3 dni. Ja byłem 2 dni i praktycznie poza wieżą Eiffla nigdzie nie wchodziliśmy, bo nie było czasu. No z wyjątkiem jeszcze Bazylijki Sacré-Cœur oraz stadionu Stade de France. Z drugiej strony byłem w czasie Taize w Paryżu i było tam mnóstwo ludzi i kolejki niemiłosierne. Przez te 2 dni byliśmy w prawie każdym znanym miejscu w Paryżu, ale nogi wchodziły w tyłek Myślę, że 3 dni są optymalne na Paryż, ale nie wiem, jak by się to miało do pozostałych miejsc.
Ostatnia11 lata 10 miesiąc temu edycja: Highti od.
Czas generowania strony: 0.403 s.