- Otrzymane podziękowania: 0
Niebezpieczne wożenie turystów do Moka
- BALKANDRIVER
- Wylogowany
- Złoty forowicz
Droga Kotor-Cetinje jest przepiękna! Przerabiałem, jak znajdę, wrzucę filmik, ale zjazd nad Krkę w Chorwacji z tamtejszymi kierowcami też jest niezły!Polecam w Czarnogórze przejazd z Żabljaka nad Kanion Pivy.Tutaj na przykład droga pomiędzy Kotorem a Cetinje: picasaweb.google.com/1129967108372036715...#5782203534637179090
Niemniej jednak albańskie górskie szlaki biją to na głowę.
BALKANDRIVER
"Podróże są zabójcze - dla uprzedzeń, fanatyzmu i ciasnoty umysłowej."- Mark Twain
Please Logowanie or Zarejestruj się to join the conversation.
- ruks
- Wylogowany
- Senior forum
A na YT można znaleźć sporo podobnych produkcji:
Ulubionych dróg też mam trochę, część już odwiedzonych, część jeszcze w planie Tutaj na przykład droga pomiędzy Kotorem a Cetinje: picasaweb.google.com/1129967108372036715...#5782203534637179090
- BALKANDRIVER
- Wylogowany
- Złoty forowicz
A to drogi, które ja uwielbiam:
//www.youtube.com/embed/rKSJsPsdT68?
No i ten luzik, jedna rąsia prowadzi, kierownik roześmiany i rozgadany, gostek w otwartych drzwiach... to jest to! Tylko te barierki po lewej zupełnie niepotrzebne!
BALKANDRIVER
"Podróże są zabójcze - dla uprzedzeń, fanatyzmu i ciasnoty umysłowej."- Mark Twain
- ruks
- Wylogowany
- Senior forum
- ruks
- Wylogowany
- Senior forum
Ruks... 20 km z Palenicy do Zakopca z dużą różnicą poziomów wygląda z góry tak:
Nie jestem niedzielnym kierowcą i mam na swoim koncie ponad milion przejechanych kilometrów. Nie dam przyzwolenia dla potencjalnych morderców bo tak można nazwać osoby mające w dupie bezpieczeństwo innych. Sami niech walą autami w najbliższe drzewo ale wioząc innych MUSZĄ skupić się na prowadzeniu ! żadne tłumaczenia nie są w tym przypadku logiczne.
Kojarzę tą drogę, zdarzało mi się tamtędy jechać ale w porównaniu do tego co można znaleźć w Alpach, Apeninach, Kordylierach czy Górach Skandynawskich to naprawdę jest niemal prosta z mizernym przewyższeniem i marnym nachyleniem.
Jak masz ochotę to możesz próbować z tym walczyć (nie bardzo mam pomysł jak ale podejrzewam że sam wiele nie zdziałasz a z doświadczenia Ci powiem że przekonanie kogoś nawet na szkoleniu na torze czy w ODTJ choćby do trzymania obu rąk na kierownicy jest bardzo trudne...
Pomimo generalnie słabych umiejętności i sporej wypadkowości w PL to jednak przyznać trzeba że polscy kierowcy (ciężarówek i autobusów) za granicami mają opinie znających się na swoim fachu. W Hiszpanii np jak popada śnieg i jest wstrzymywany ruch ciężarówek to wśród przepuszczanych pojazdów ze Skandynawii czy Szwajcarii znajdują się także blachy krajów nadbałtyckich, Rosji, Ukrainy czy Polski
- kkasiek4
- Wylogowany
- Ekspert
"Każdy jest takim szczurkiem, jedni jedzą z rak bezpośrednio, inni myślą że nie maja z nimi nic wspólnego, ale przecież na codzień korzystają z korporacji. Korpo-robol, korpo-klient " Ot wsjo.