- Otrzymane podziękowania: 0
Nie bądź bierny i daj głos - Lokal Bez Papierosa
- BALKANDRIVER
- Wylogowany
- Złoty forowicz
Less
Więcej
14 lata 7 miesiąc temu #882
przez BALKANDRIVER
"Podróże są zabójcze - dla uprzedzeń, fanatyzmu i ciasnoty umysłowej."- Mark Twain
Replied by BALKANDRIVER on topic Odpowiedź:Nie bądź bierny i daj głos - Lokal Bez Papierosa
Wydaje mi się że chodziło nam o zakaz w całym lokalu?
No, sorry, ale mnie się wydaje, że lokal nie jest nasz, wasz, nieważne, posiada właściciela i to on powinien decydować o tym, jakie zasady mają panować w lokalu.
Jest on (lokal) ogólnie dostępny, nawet w czasie slajdowisk, przychodzą tam ludzie z zewnątrz, chcący usiąść za barem, coś spożyć, zapalić. I co, my mamy im tego zabronić?
Nie wzięliście tego niuansu pod uwagę?
BALKANDRIVER
No, sorry, ale mnie się wydaje, że lokal nie jest nasz, wasz, nieważne, posiada właściciela i to on powinien decydować o tym, jakie zasady mają panować w lokalu.
Jest on (lokal) ogólnie dostępny, nawet w czasie slajdowisk, przychodzą tam ludzie z zewnątrz, chcący usiąść za barem, coś spożyć, zapalić. I co, my mamy im tego zabronić?
Nie wzięliście tego niuansu pod uwagę?
BALKANDRIVER
"Podróże są zabójcze - dla uprzedzeń, fanatyzmu i ciasnoty umysłowej."- Mark Twain
Please Logowanie or Zarejestruj się to join the conversation.
- Kominiarz
- Wylogowany
- Złoty forowicz
Less
Więcej
14 lata 7 miesiąc temu #870
przez Kominiarz
Replied by Kominiarz on topic Odpowiedź:Nie bądź bierny i daj głos - Lokal Bez Papierosa
Ostatnio na slajdach dowiedziałam się że przy barze dalej można palić - bo przecież zakaz dotyczy tylko sali z ekranem...
Wydaje mi się że chodziło nam o zakaz w całym lokalu? czy ja coś źle zrozumiałam???
Wydaje mi się że chodziło nam o zakaz w całym lokalu? czy ja coś źle zrozumiałam???
- luna
- Autor
- Wylogowany
- Senior forum
Less
Więcej
14 lata 7 miesiąc temu #866
przez luna
Replied by luna on topic Odpowiedź:Nie bądź bierny i daj głos - Lokal Bez Papierosa
Przyznaję jeden punkt. W miniony poniedziałek nikt nie palił. Przynajmniej nie zaobserwowałam. Oby tak dalej. Czy pojawia się info na rzutniku <Palacze do pieca> czy coś w ten deseń? Dla niewtajemniczonych i nieświadomych. Postulujemy. Akcja trwa:).
- Kominiarz
- Wylogowany
- Złoty forowicz
Less
Więcej
14 lata 7 miesiąc temu #703
przez Kominiarz
Replied by Kominiarz on topic Odpowiedź:Nie bądź bierny i daj głos - Lokal Bez Papierosa
Postuluję aby wprowadzić ponownie info przed slajdowiskami o tym, że Klub Śródziemie to lokal bez papierosa - aby nasza dyskusja na forum nie poszła na marne! :laugh:
- Gość
14 lata 7 miesiąc temu #687
przez
Replied by on topic Odpowiedź:Nie bądź bierny i daj głos - Lokal Bez Papierosa
admin napisał:
Ja nie dzielę swoich znajomych na palących i niepalących (ani na ateistów i wierzących). Szanuję ich za inne przymioty (i marzę o wzajemności).
PS: Za czasów mojej młodości, zgodnie z zasadami savoir vivre'u, kulturalna osoba - jeśli miała ochotę zapalić w przedziale dla palących PKP - pytała wszystkich współpasażerów o to czy nie mają nic przeciwko. Jeśli chociaż jedna osoba poprosiła o niepalenie w przedziale - kulturalny pasażer-palacz wychodził na korytarz.
Oczywiście jeśli w przedziale jechały dzieci lub kobiety w ciąży - pytanie było zbędne.
PPS: Ja wtedy jeszcze nie paliłem...
PPPS: Kiedy już zacząłem palić - nigdy nie paliłem w przedziale - nawet dla niepalących. Co więcej: moja postawa kilka razy spowodowała, że osoba paląca wcześniej wewnątrz - kolejnym razem wyszła ze mną na korytarz.
A dlaczego? Czyżby jedynym wyróżnikiem wartości człowieka ma być jego (nie)palenie?Icelander...no to Raffe czy Balkandriver już Ci piwa raczej nie postawią :laugh:
Ja nie dzielę swoich znajomych na palących i niepalących (ani na ateistów i wierzących). Szanuję ich za inne przymioty (i marzę o wzajemności).
PS: Za czasów mojej młodości, zgodnie z zasadami savoir vivre'u, kulturalna osoba - jeśli miała ochotę zapalić w przedziale dla palących PKP - pytała wszystkich współpasażerów o to czy nie mają nic przeciwko. Jeśli chociaż jedna osoba poprosiła o niepalenie w przedziale - kulturalny pasażer-palacz wychodził na korytarz.
Oczywiście jeśli w przedziale jechały dzieci lub kobiety w ciąży - pytanie było zbędne.
PPS: Ja wtedy jeszcze nie paliłem...
PPPS: Kiedy już zacząłem palić - nigdy nie paliłem w przedziale - nawet dla niepalących. Co więcej: moja postawa kilka razy spowodowała, że osoba paląca wcześniej wewnątrz - kolejnym razem wyszła ze mną na korytarz.
- Kominiarz
- Wylogowany
- Złoty forowicz
Less
Więcej
14 lata 7 miesiąc temu #679
przez Kominiarz
W pełni popieram aby Klub Śródziemie lansować jako lokal bez papierosa!!! :laugh:
Krótko mówiąc - na dymka zapraszamy na zewnątrz!
Krótko mówiąc - na dymka zapraszamy na zewnątrz!
Czas generowania strony: 0.407 s.